In sezonul recere si in perioada de tranzitie de la un anotimp la altul sistemul imunitar al copilului nostru are nevoie de un impuls. Virusul gripal, racelile comune sau virozele incep sa-si faca aparitia odata cu modifcarea temperaturii si a umiditatii. Copiii sunt mult mai dispusi acestor afectiuni deoarece sistemul lor imunitar nu este suficient consolidat, iar acesti virusi sezonieri se raspandesc foarte repede si pot fi contractati aproape de oriunde: de la scoala, din autobuz, din locurile de joaca etc.

Pentru dobandirea unui sistem imunitar sănătos si puternic cel mai bun mod  il reprezinta schemele de vaccinare. Vaccinurile ajuta sistemul imunitar să recunoască organismele infectioase – cum ar fi tusea convulsiva – şi să atace aceste organisme infecţioase înainte de a se răspândi şi a produce imbolnavirea.

Pe langa vaccinări, cu cateva practici simple ne putem ajuta in continuare copiii prin stimuleaza sistemului lor imunitar, pentru a putea lupta mai usor cu acesti virusi de sezon, dar si pentru a preveni aparitia multor altor afectiuni.

Stimularea sistemului imunitar

1. Stabilirea unui program de somn – Expertii in sanatate sustin faptul ca un somn de noapte bun permite sistemului imunitar sa se regenereze şi sa lupte impotriva bolilor. Asadar, stabilirea unui program de somn pentru copilul nostru este esentiala.

2. Mai multa activitate fizica – In timpul orelor de clasa copiii sunt nevoiti sa stea mult timp pe scaune, apoi din nou acasa cand isi fac temele stau tot pe scaun. Lipsa de activitate fizica determina o functionare lenta a sistemului imunitar. Exista foarte multe modalitati prin care copilul nostru poate sa faca miscare: mersul pe bicicleta sau pe jos, pauzele de joaca, iesirile in aer liber, mersul pe role, un animal de companie activ sau orice alt fel de activitate.

3. Echilibrarea balantei nutritive – Caloriile in exces nu pot decat sa faca rau sistemului imunitar, deoarece organismul nu primeşte vitaminele, mineralele si substantele nutritive esentiale de care are nevoie pentru a lupta impotriva factorilor externi. Cu toate acestea, dulciurile  nu trebuie să fie evitate definitiv, ci consumate cu moderatie. Este foarte important ca dieta copilului sa includa cereale, lapte, fructe şi legume, să se limiteze consumul de bomboane si alte alte dulciuri din zahar.

4.Atentie semnelor de stres! – În cazul în care organismul este sub stres constant, hormonii, cum ar fi cortizonul si adrenalina circula excesiv prin corp şi slăbesc sistemul imunitar. Copiii nu sunt suficient de dezvoltati pentru a-şi exprima emotiile si sentimentele atunci cand sunt stresaţi. Parintele trebuie sa urmareasca indeaproape compoartamentul copilului de zi cu zi si performanţele sale  şcolare. S-ar putea ca copilu sa nu fie în măsură, sau sa nu doreasca, să spuna dacă ceva este în neregulă, dar ochiul atent al parintelui imediat va observa daca acesta este stresat. Este foarte important ca parintii sa comunice foarte mult cu copiii lor, cu profesorii si chiar si cu medicul pentru a afla de unde provine acest stres.

5. Suplimentele alimentare – Desi majoritatea parintilor incearca sa acorde o antentie sporita alimentatie si nutritiei, de foarte multe ori se intampla ca acest echilibru nutritional sa nu fie satisfacut corespunzator. Vitaminele, mineralele, proteinele, antioxidantii si fibrele sunt foarte importante pentru o dezvoltare armonioasa, atat fizica cat si mentala. Deficitul de nutrienti poate duce in timp la apritia multor boli si la un sitem imunitar deficitar. Este foarte importat ca in perioada de crestere si formare copilul sa primeasca toate elementele de care are nervoie.

Kids Greens Calivita este un supliment alimentat natural cu o compozitie complexa de vitamine, minerale, antiozidanti, probiotice, fibre vegetale si alti nutrienti necesari pentru o dezvoltare sanatoasa. Acest produs este creat special pentru copii, dar poate fi folosit si de catre parinti sau oricine altcineva. Elementele nutritionale din compozitia Kids Greens ajuta la fortifierera sistemului imunitar, la echilibrarea florei intestinale, imbunatateste starea generala de sanatate, rezistenta la stres, promoveaza memoria, previne retardul mental,  previne riscul aparitiei multor afectiuni care apar in timp datorita unui dezechilibru nutritional, si este eficient in prevenirea racelilor, virozelor si gripei.

Mai multe detalii despre produse naturiste pentru imunitatea copiilor