lecithina calivitaBeneficiile pentru sănătate ale lecitinei extrase din soia includ pierderea naturala în greutate, eliminarea naturală a depozitelor de grasime din corpul nostru, facilitarea digestiei prin stimularea functiei intestinale, protecţia naturală a ficatului, un nivelul redus de colesterol, imbunatatirea performanţei mentale, prevenirea naturala a bolilor neurologice, precum Alzheimer si dementa . Lecitină de soia este, de asemenea, benefica pentru slăbire şi pentru a facilita circulaţia sângelui în corpul nostru, si, de asemenea, previne formarea calculilor biliari. Aceste numeroase beneficii au încurajat experţii in nutritie sa utilizeze lecitina de soia în dietele pentru scaderea in greutate datorita  funcţiei sale importante de a îndepărta grăsimile stocate în interiorul corpului nostru. În plus, ajută la pierderea în greutate într-un mod rapid, deoarece ajută la reglarea sistemului digestiv şi la accelerarea procesului de absorbţie intestinală a nutrientilor, vitaminelor şi mineralelor esenţiale. Lecitina de soia protejeaza ficatul, scade colesterolul rau, facilitează circulaţia sângelui, îmbunătăţeşte capacitatea memoriei şi a performanţelor intelectuale şi, prin urmare, a devenit un supliment dietetic popular si foarte necesar. Lecitină de soia a fost recunoscută in medicina alternativa pentru multiplele sale utilizari si proprietăţi benefice, în special în regulementarea nivelului de colesterol din sânge şi reducerea riscului de acumulare pe peretii arterelor.

Lecitină de soia este un complex natural de fosfolipide. Lecitina nu este o vitamina, insa conţine componente care pot fi atribuite vitaminelor. Aceste elemente sunt acizii grasi esentiali. Acesti acizi grasi esentiali ai lecitinei faciliteaza transportul de colesterol. De asemenea, fosfatidilcolina conţinuta  în lecitină din soia scade absorbtia intestinala a grasimilor si stimuleaza capacitatea organismului de a elimina grăsimea. Alt beneficiu important al fosfatidilcolinei este faptul că aceasta îmbunătăţeşte sănătatea si functia ficatului.

Lecitină de soia are o acţiune selectivă asupra lipoproteinelor ​​care transporta colesterolul in sange, reduce nivelul ridicat de lipoproteine LDL ​​în timp ce creşte nivelul de lipoproteine ​​HDL favorizand eliminarea colesterolului celular în exces. Pe lângă această funcţie de bază, există multe alte beneficii notabile ale lecitinei de soia. De asemenea, ajută la digestie şi la absorbţia  vitaminelor liposolubile şi anume vitamina A, vitamina D, vitamina E, vitamina K, si lipide. Imbunătăţeşte sănătatea pielii, menţine elasticitatea şi hidratarea.

Lecitină de soia, de asemenea, ajută la păstrarea unei bune transmisii a impulsurilor nervoase şi, prin urmare, ajuta la refacerea sistemului nostru nervos; acesta este modul prin care lecitina de soia ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a performanţelor intelectuale. Mai mult decât atât, fosfatidilcolina conţinuta în lecitina din soia este importanta pentru formarea şi menţinerea neurotransmisiei între neuroni din creier, deoarece exercită o acţiune de amploare privind fiecare etapă de dezvoltare a memoriei şi a activităţii şi performanţei mentale.

Fosfolipidele din lecitina protejeaza membranele celulelor hepatice, prin urmare, prevenind acumularea de depozite de grasime in ficat. De asemenea, ajută ficatul în prevenirea tulburarilor legate de abuzuri cum ar fi alcoolul, fumatul sau medicamentele nocive pentru ficat.

Mineralele cu o biodisponibilate crescuta prezente în lecitina din soia, şi anume fierul, calciul, fosforul, magneziul, sodiul, potasiul, şi unele urme de zinc, seleniu, cupru, şi stronţiu sunt benefice pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale şi reducerea riscului de formare a trombilor.

Este interesant de observat faptul că vitamina E din lecitina de soia creează proprietati antioxidante, care ne protejeaza organismul impotriva formarii radicalilor liberi şi a acizilor graşi polinesaturaţi. Lecitină de soia este benefica în reînnoirea ţesuturilor şi regenerarea celulelor.

In cele din urma, dar nu in ultimul rand, e bine de stiut faptul ca produsele pe bază de soia precum inghetata, sandwich-urile de soia, laptele de soia, sosul de soia, si alte alimente din soia scazute in grasimi nu sunt dăunătoare, ci din conta, au beneficii extraordinare. Lecitină de soia este un element important în formarea unei diete echilibrate, bogată în nutrienti.

TRIPLE-POTENCY LECITHIN este un supliment natural Calivita pe baza de lecitina extrasa din soia, eficienta in stimularea functiilor cerebrale, imbunatatirea memoriei si capacitatii de concentrare. Acest produs este recomandat tuturor copiilor si studentilor aflati in sesiune, persoanelor in varsta si tuturor celor care se confrunta cu depresie, pierderi de memorie,oboseala si anxietate. Este de un real folos persoanelor cu sensibilitate la modificarile climatice. De asemenea ajuta la ameliorarea durerilor articulare promoveaza sanatatea pielii, combate caderea parului, previne aparitia eczemelor, sporeste capacitatea de memorare si atentie si poate avea un usor efect sedativ.