resveratrol calivitaExistă multe afirmaţii referitoare la puterea Resveratrolului de a ajuta organismul sa depăşeasca cancerul, insa mulţi oameni sunt încă tematori in a crede acest lucru. Descoperirea ca în fiecare sticlă de vin roşu ar putea exista un leac a ridicat speranţe de înţeles, dar si foarte mult scepticism. Cu toate acestea, in prezent există dovezi vaste in sprijinirea acestor creanţe.

Dezvoltarea cancerului în corpul uman are loc în 3 etape: manifestare iniţială, promovare şi eventuala propagare. S-a descoperit ca resveratrolul are capacitatea de a interupe toate cele 3 etape. Oamenii de stiinta sunt de acord că, practic, fiecare mecanism de creştere şi progresie a tumorii poate fi inhibat de resveratrol.

Resveratrolul previne abnormalitatile celulare

Există un număr impresionant de mare de modalatitati prin care resveratrolul actioneaza in lupta impotriva cancerului. Cele mai multe forme de cancer sunt cauzate şi sunt propagate de anomalii genetice in celulele afectate. Faptul ca resveratrolul ajută ADN-ul sa produca celule sanatoase cu precizie, chiar şi din cele deteriorate, explică de ce acesta poate inhiba promovarea cancerului. Un alt efect secundar bun venit al acestui proces este aspectul si sentimentul de tinerete, deoarece anomaliile genetice ale celulelor nu persistă.

Resveratrolul creste nivelul de energie

Resveratrolul actioneaza la nivel celular pentru a promova funcţionarea sănătoasă a mitocondriilor. Aceste organite importante sunt implicate in reglementarea si coordonarea celulelor, si produc, de asemenea, energie chimică. O crestere a nivelului de energie, asa cum multi utilizatori de resveratrol raporteaza, este adesea benefica în lupta împotriva cancerului şi este necesara pentru a face fata tratamentelor medicale dure, cum ar fi chimioterapia.

Resveratrol Calivita reduce riscul de cancer prin îmbunătăţirea funcţionării celulei

Aşa cum am menţionat anterior, mitocondriile sunt implicaţi în multe dintre inter-comunicaţiile din cadrul celulelor organismelor. Se ştie că un proces sarac de semnalizare intre celule poate cauza de multe ori cancer, prin urmare, prin îmbunătăţirea funcţionării mitocondriilor, resveratrolul poate ajuta organismul sa previna cancerul.

Resveratrolul scade nivelurile de superoxid

De asemenea, resveratrolul creşte în mod semnificativ MnSOD (Manganese Superoxide Dismutase) in organism care reduce nivelul de “superoxid”. Superoxidul poate duce la o instabilitate mitocondriala şi poate declanşa reacţii in lant de radicali liberi, care, la rândul lor, pot duce la cancer.

Celulele canceroase mor prematur

Cancerul in  metastaza este nivelul in care acesta se extinde la alte regiuni şi organe, prin intermediul sangelui si limfei. Resveratrol promoveaza distrugerea celulelor maligne, în timp ce ajuta la inmultirea celor sanatoase. Astfel, celulelor canceroase li se induce o moarte prematura, limitand  impactul lor asupra organismului şi prevenind propagarea cancerului in metastaza.

Resveratrol este un polifenol antioxidant

În plus, la fel ca si bine-cunoscutul nutient  Acai Berry, resveratrolul este un polifenol. Acest lucru este evidentiat de colorarea bogata a acestor compuşi populari. Polifenolii se comportă ca şi antioxidanţii, care curăţa organismul de toxine şi neutralizeaza cancerul cauzat de radicalii liberi.

Rezultatele de laborator ale Resveratrolului

Exista  nenumărate teste ştiinţifice care arată efectele benefice ale resveratrolului privind cazurile de cancer şi tumori canceroase. În studiile pe soareci, s-a dovedit ca resveratrolul administrat pe cale orală poate contracara cancerul de piele si cresterea tumorii. În testele pe celule umane, resveratrolul are efecte inhibitoare asupra mai multor tipuri de cancer: mamar, piele, gastric, de colon, de esofag, de prostata si de pancreas şi leucemie. Cele mai bune rezultate au fost obţinute atunci când resveratrolul a fost aplicat direct pe suprafata celulelor afectate într-un mediu de laborator.

Unele dovezi ale utilizării de resveratrol pe cale orala in prevenirea cancerului

Desi poate dura ceva timp pentru a dovedi, beneficiile resveratrolului in prevenirea si eliminarea cancerului au fost deja observate în diverse regiuni, cum ar fi Franţa, Sardinia şi Okinawa – în cazul în care riscul de contractare a bolii este mult mai mic decât în Statele Unite. Având în vedere că locuitorii acestor regiuni consuma resveratrol in viata de zi cu zi – de obicei prin intermediul vinului  rosu, sau, în cazul japonezilor prin intermediul troscotului – aceasta pare să fie mai mult decât o modalitate eficientă de a lua resveratrol. De asemenea si suplimentele de resveratrol pot  ajuta la prevenirea acestei boli fatale. Resveratrol Calivita este un astfel de supliment care are in compozitia sa extract de resveratrol, conezimaQ10 si extract din samburi de struguri.