ejaculare prematuraEjacularea precoce este o tulburare care apare atunci când ejacularea se produce înainte de nevoile sau intenţiile sexuale ale oamenilor. Acesta tulburare s-a declarat a fi cea mai comuna disfunctie sexuala pentru barbatii sub varsta de 40 de ani. Majoritatea oamenilor cred că există doar un singur mod de a controla şi de a încetini ejacularea prematură -”distragerea atenţiei”. Un aspect important pe care barbatii nu-l recunosc este că există trei etape ale relaţiilor sexuale: nevoie, entuziasm şi ejaculare. Principalul factor pentru a opri ejacularea prematura este extinderea procesului doi al actului sexual. Etapă fior, cea in care este prezent etuziasmul, este  cea mai importantanta parte a actului sexual si destul de simplu de extins. În general, prevenirea ejacularii premature implică cunoaşterea de sine şi a propriului corp. Partajarea în activitatea fizică este cea mai simplă abordare. Greul consta in incercarea de lucruri noi iar mentinerea unei vieti sexuale active va ajuta la menţinerea unei cantitati mai mari de control şi va oferi o viata sexuala mai satisfacatoare.

In incercarea de a controla ejacularea prematura este foarte important sa se evite presiunea de performanţă în ceea ce priveşte întâlnirile sexuale. Experienţele cele mai satisfăcătoare şi de succes se pot intampla doar cu cineva cu care te simti confortabil. Un aspect foarte important pentru prevenirea ejacularii precoce este controlul ejacularii, un reflex care consta intr-o problemă de concentrare. Mai degrabă decât sa se distraga atenţia de la contact sexual, mai bine să se concentreze mai mult asupra acestuia cu atenţie.

Un factor vital care trebuie asumat in  încercarea de a rezolva problemele  ejacularii premature este comunicarea deschisă, împreună cu partenera. Nivelul de relaxare şi o lipsă de presiune sexual joacă un rol enorm în timpul unui act sexual de succes. Comunicarea cu partenera despre ceea ce va place si ce nu, va ajuta foarte mult in gestionarea experienţelor.

În unele cazuri, ejacularea precoce poate fi cauzata de o slaba comunicare intre parteneri sau de lipsa de înţelegere a diferenţelor dintre funcţionarea sexuala masculina şi feminina. Femeile de obicei au nevoie de o stimulare mai prelungita decat barbatii pentru a ajunge la orgasm, iar această diferenţă poate provoca resentimente sexuale între parteneri şi adaugă presiune in timpul întâlnirilor sexuale. Pentru multi barbati, senzaţia de presiune în timpul actului sexual creste riscul de ejaculare prematura.

Comunicare deschisă între parteneri sexuali, precum şi dorinţa de a încerca o varietate de abordări pentru a-i ajuta pe ambii parteneri se simta satisfăcuti, poate ajuta la reducerea conflictelor şi anxietatii de performanţă. Dacă nu sunteţi mulţumit cu relatia voastra sexuala, discutati cu partener(a) despre preocupările pe care le aveti. Încercaţi să abordati subiectul într-un mod plin de iubire , evitand sa dati vina pe partener(a) pentru nemulţumirea voastra.

Dacă nu sunteţi în măsură să va rezolvati problemele sexuale pe cont propriu, discutaţi cu un medic. Acesta va poate recomanda un terapeut.

Mentineti o atitudine sănătoasă faţă de sex. Dacă vă confruntaţi cu sentimente de anxietate, vinovatie sau frustrare despre viata sexuala, luati în considerare psihoterapia sau terapia sexuală. Ţineţi cont de faptul că oricine poate avea probleme sexuale. Dacă vă confruntaţi cu ejaculare prematură, incearca sa nu va simti vinovati sau inadecvati. Încercaţi să vorbiţi deschis cu partenera, pentru a evita problemele de comunicare.