Exemple de tulburări circulatorii includ embolismul pulmonar, ateroscleroza, boala Buerger, boala Raynaud, sindromul Marfan, hipertensiunea arterială şi venele varicoase. Una dintre cele mai comune cauze de circulatie periferica slaba, cu toate acestea, este o boală vasculară periferică. Bolile vasculare periferice implica o îngustare a vaselor de sange care transporta sangele în intestine, rinichi şi extremităţi. Unele dintre primele simptome ale bolii vasculare periferice includ crampe sau oboseală în picioare sau muşchii fesieri în timpul efortului.

Prevenirea tulburarilor de circulatie periferica

Cel mai bun mod de a preveni bolile vasculare periferice este de a reduce factorii de risc. Nu se poate face nimic in cazul onora dintre factorii de risc, cum ar fi vârsta şi istoricul familial. Alti factori de risc sunt sub controlul dumneavoastră.

• Nu fumaţi.

• Manancati alimente nutritive, scăzute de grăsimi alimentare si evitati alimentele bogate in colesterol.

• Mentineti o greutate normala.

• Angajati-va în activităţi fizice moderate timp de cel puţin 30 de minute pe zi. Racticati un mers vioi timp de 20-30 de minute pe zi.

• Mentineti-va sub control tensiunea arteriala.

• Mentineti un nivel mai mic de colesterol rau şi un nivel ridicat de trigliceride, HDL si ridica de colesterol bun. Dacă exerciţiile si dieta nu reusesc sa reduca nivelul colesterolului, anumite medicamente  pot fi luate pentru a reduce colesterolul rau.

• Dacă aveţi diabet zaharat, controlati-va nivelul zahărului din sânge şi aveti grijă cu scrupulozitate de picioarele dumneavoastra. O măsură bine controlata de zahăr in sânge ar trebui să fie mai mică de 7,0.

• Fumatul este un factor de risc foarte puternic pentru dezvoltarea de boli vasculare periferice şi care poate agrava în mod semnificativ boala, mai ales la diabetici. Renuntarea la fumat poate reduce simptomele de boli vasculare periferice şi reduce riscul ca boala se se agraveze.

Remedii naturale pe baza de plante

Exista multe afectiuni asociate cu probleme circulatorii. Problemele circulatorii apar atunci când celulele sanguine purtatoare de oxigen sunt în imposibilitatea de a se muta in tot corpul, fără restricţii sau insuficienţă. Remediile pe bază de plante sunt de multe ori o metodă sigură şi eficientă pentru a stimula circulatia periferica.

Exemple de plante care stimuleaza sistemul circulator includ ginkgo biloba, ginsengul, brusturele si ardeiul iute. Alte plante care sprijină funcţia sistemului circulator includ Cohosh negru, rădăcina de genţiană, ghimbirul, goldenseal, coaja de frasin, păducelul, rozmarinul si isopul.

Ghimbir tratează în mod eficient multe probleme de sanatate, inclusiv probleme circulatorii, artrita, febra, dureri de cap, bufeuri, indigestie, raul de dimineaţa, condiţii intestinale, greaţă şi vărsături, şi dureri musculare. Ghimbirul este cunoscut pentru abilitatea sa de a calma inflamatia, curata colonul, reduce spasmele şi crampele, şi de a stimula circulatia sanguina. Ingredientele importante din ghimbir includ camforul, capsaicina, gingerolul, lecitina şi gingerolul. Alte elemente nutritive conţinute în rădăcinile şi tulpina subterană a plantei de ghimbir includ manganul, potasiul si fosforul.

Potrivit Institutului National de Sanatate, cele mai multe dintre efectele plantei  ginkgo biloba se referă la eficacitatea sa ca un stimulent circulator. Compuşii din frunzele de ginkgo dilata vasele de sange, crescand astfel fluxul de sange la picioare, urechi, ochi si creier.

Prin creşterea circulaţiei la nivelul extremităţilor, ginkgo biloba poate ajuta la tratarea mai multor condiţii dureroase. Poate reduce simptomele de claudicaţie, sau durerea la nivelul piciorului, cauzata de fluxul de sange sarac. Compuşii din ginkgo biloba creasc distanţa pe care o persoană cu boli vasculare periferice o poate parcurge in mers înainte simţi durerea, şi poate reduce, de asemenea, nevoia de interventii chirurgicale pentru a trata această condiţie. În plus, Ginkgo biloba este posibil eficace ca o metodă pentru reducerea numărului de atacuri la persoanele cu sindrom Raynaud, care provoacă disconfort sever, în răspuns la frig.

Medicamentele pe bază de plante pot fi parte a unui plan de tratament pentru a stimula sistemul circulator şi pentru a susţine sanatatea cardiovasculara. Exercitiile regulate sunt la fel de importante în îmbunătăţirea fluxului de sânge şi păstrarea arterele flexibile şi fără placi.

Tratament naturist pentru tulburari de circulatie periferica