Boala Crohn este o boala cronica inflamatorie intestinala, care se manifesta între vârsta de 14 până la 32 de ani. Cu toate acestea, evenimente de boala Crohn pot fi observate si la copiii din alte grupe de vârstă. Se estimeaza ca boala Crohn la copii cumuleaza aproximativ 20 la suta din toate cazurile iar acesti copii sunt sub vârsta de 15 ani. Această boală poate fi observata si la copii de 7 ani. Afectează atât bărbaţii cat şi femeile în mod egal. Uneori este considerata a fi ereditara, avand in vedere faptul ca 20 la suta din oamenii sufera de aceasta boala au o rudă de sânge care suferă de un fel de boli inflamatorii intestinale. Dacă această problemă a existat mai devreme, în familie, atunci sensele de a dobândi boala Crohn cresc. Tinerii pot sa nu experimenteze pierdere în greutate în faza iniţială a bolii Crohn, astfel incat acestia nu trebuie să ignore simptomele, cum ar fi creşterea necorespunzătoare sau regresul in înălţime şi trebuie să obţine un control medical adecvat pentru a afla cauza acestor probleme.

Crizele de boala Crohn poate fi experimentate in perioade cateva luni sau chiar ani. Boala pe termen lung se poate dovedi debilitanta pentru intestin. De asemenea, poate creşte şansele de cancer de 20 de ori.

Simptomele bolii Crohn includ dureri abdominale şi contractare, anemie, diaree persistentă, febră inexplicabilă, roşeaţă şi durere în articulaţii, inflamaţie în ochii care  cauzeaza orbire daca nu este tratata, apetit redus, fisuri cu cauza necunoscuta si sangerare rectala.

Oricare dintre aceste simptome pot fi observate la copiii care suferă de boala Crohn şi în general, acestea nu sunt identificate pentru o perioadă lungă de timp.

Boala Crohn la copii obstrucţionează creşterea naturala a acestora, astfel încât, dacă părinţii observat că copilul lor nu este în creştere adecvata pentru varsta lui, acestia trebuie sa ia in considerare consultul unui medic. O altă indicaţie posibila a bolii Crohn la copii este un debut târziu de pubertate şi de dezvoltare a osului afectat. Acesta problema este in cea mai mare parte detectata cu ajutorul razelor X. Este foarte important pentru copii să li se monitorizeze înălţimea şi dezvoltarea greutatii corporale.

Este esenţial să se facă anumite modificări în dieta copiilor care suferă de boala Crohn. Aceasta boala cauzeaza inflamatie, iar utilizarea de ulei de peste reduce inflamatia si rata de recidiva.

În final boala Crohn poate duce la dezvoltarea de diverse probleme de imagine de sine in randulcopiilor si adolescentilor. Le afecteaza rutina obisnuita, iar acestia se pot simti detaşati de la obişnuitele copilăriei lor şi activităţilor adolescentei. Sarcina familiei, prietenilor şi medicului lor este de a le oferi sprijin emoţional, astfel încât sa isi mentina o dezvoltare socială şi fizică normala.

Pe langa simptomele fizice, adolescentii cu boala Crohn sunt predispusi la depresie. Ca urmare a traumei phihologice cu care se pot confrunta, acestia se simt exclusi, deteriorati şi incapabili de a lua parte la activităţi.

Depresia la adolescentii cu boala Crohn nu le afecteaza negativ doar mintea ci, de asemenea, si sistemul imunitar, şi devin predispusi si la alte infirmităţi. Deoarece adolescenta este perioada in care copilul isi doreste sa-si trăiască viaţa la mare intensitate, acest fel de probleme nedorite, pot sa ii transforme in întregime din punc de vedere emotional.

Poate fi surprinzător faptul  că medicamentele cel mai larg utilizate pentru adolescentii cu boala Crohn sunt antidepresivele. Multora dintre adolescenţi le este greu sa impartaseasca problema părinţii lor, iar in cele din urmă devin izolati. De asemenea, ei pot manifesta furie si rebeliune cu uşurinţă. Este foarte important ca părinţi să incerce sa mentina o relatie deschisa cu copiii lor adolescenti, astfel încât acestia sa poata avea incredere in ei.

Tratament naturist Boala Crohn

Despre boala Crohn