Curățarea pielii este un lucru foarte important, deoarece astfel se elimină celulele moarte care pot cauza pete si cosuri. De asemenea, va indeparta praful si murdaria care blocheaza porii de pe piele. În cazul în care praful se acumuleaza pe pe piele, acesta poate bloca porii, împiedicand astfel secreția glandelor, de care este nevoie pentru a lupta împotriva infecțiilor, agenților periculosi și așa mai departe. Acesta oferă, de asemenea, strălucire la exteriorul pielii.

Ce este un scrub facial și de ce ar trebui să-l folosim?

Un scrub facial, de asemenea, cunoscut ca un exfoliant, tinde să fie o formulă mai groasa și mai concentrata folosita pentru a curata pielea. Acesta contin micro particule care curata mecanic pielea si ajuta la eliminarea stratului superior de celule moarte ale pielii. Acest produs trebui să lase pielea vizibil mai fina doar după o singură folosire. Se foloseste ca tratament atât pentru acnee cat și pentru riduri, deoarece încurajează intinerirea celulelor pielii. Acest tratament de curatire in profunzime  face ca crema utilizata sa fie mai eficienta, deoarece îi permite să pătrundă în straturile mai profunde ale pielii în loc de a fi irosita pe celulele moarte ale pielii care stau pe partea de sus, si care de multe ori blocheaza absorbția.

Scrub-urile faciale folosesc o abraziune blânda pentru a corecta problemele de piele sau pentru a oferi pielii un aspect lustruit. Rezultatele pe care le vom obține depind în mare măsură de presiunea cu care il utilizam, ingredientele pe care le contine produsul și de cât de des este folosit.

Scrub-ul facial – Beneficiile asupra pielii

Exfolierea faciala este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți funcția pielii. Trebuie amintit faptul că pielea este cel mai mare organ al corpului. În afară de a fi cel mai mare atribut la aspectul nostru, acesta servește, de asemenea, o funcție foarte importantă, aceea de a proteja organele.

Folosirea unui exfoliant facial nu este suficienta. Trebuie să ne asiguram că utilizam produsele potrivite pentru această sarcină și să urmam tehnicile corespunzătoare.

Beneficiile exfolierii

• Imbunătățește imediat aspectul si conditia pielii. Unul dintre lucrurile importante care se vor întâmpla prin exfoliere faciala este eliminarea celulelor moarte.

Dacă acumularea de celule moarte ale pielii este lăsata nesupravegheate, apoi de-a lungul timpului pielea începe să arate groasă și crustata. Capata un aspect plictisitor și în cele din urmă porii devin înfundati și teren de reproducere pentru capete negre si  cosuri. Pielea va deveni, de asemenea, uscata si dura, ducand la aparitia ridurilor.

• Peste o perioadă de timp, funcția pielii se îmbunătățește și beneficiaza de o circulație mai crescuta. De asemenea capata un aspect mai tineresc si vibrant.

Exfolierea facială ar trebui să fie făcuta ușor și nu agresiv, pentru a evita deteriorarea tesutului.

Ce ar trebui să contina un  exfoliant facial bun?

Aici sunt cele 3 lucruri principale care pot face toata diferenta in regimul de îngrijire a pielii:

1. Particulele din compozitia  scrub-ului nu trebuie să fie prea mari. În cazul în care granulele sunt prea mari riscam sa iritam si sa zgariem pielea.

2. Formula scrub-ului ar trebui sa nu contina săpun. Sapunul poate fi foarte iritant pentru piele, deoarece dezbracă pielea de uleiurile sale naturale si o  lăsa uscata si sensibila

3. Selectați un produs care conține un concentrat ridicat de extracte de plante, uleiuri și uleiuri esențiale pentru a promova hidratarea, repararea, regenerarea și vindecarea pielii. La fel ca și noi, celulele pielii au nevoie de o varietate de vitamine si antioxidanti pentru a creste sanatoase si puternice, iar cea mai buna calitate vine de la natura însăși.

Cât de des ar trebui sa folosim un exfoliant facial?

Nu există nici o regulă stricta pentru cat de des sa ne exfoliem fata,  insa nu se recomanda mai mult de doua ori pe saptamana. Avem nevoie de timp pentru ca pielea sa se regenereze si sa se repare, iar dacă o frecam pe o bază de zi cu zi s-ar putea  sa ii agrava starea, mai degrabă decât sa o imbunatatim. Este de asemenea important să stim că, atunci când ne curatim fata cu un exfoliant, este mult mai eficient sa utilizam mai putina presiune pentru o perioadă mai lungă de timp, decât să frecam energic și rapid.

Exfoliant facial cu ulei de trandafir

Remodelare corporala