Pielea uscata ne poate face sa aratam si sa ne simtim mai în vârstă decât suntem. Hidratarea pielii este unul dintre obiectivele noastre principale într-un regim atent de ingrijire pentru piele, pentru a proteja impotriva imbatranirii premature si a ridurilor. Căile de atac naturale pentru hidratarea pielii sunt o opțiune pe care o putem explora. In plus fata de alegerea si folosirea unor produse cosmetice de ingrijire a piele, este important sa ne protejam pielea si prin alte practici, la indemana tuturor.

Putem utiliza căi de atac naturale pentru a sprijini regimul de hidratare a pielii, împreună cu utilizarea unui hidratant bun, de calitate, pentru piele. Această abordare complementară ne va oferi sentimentul ca pielea noastra va fi rasfatata si mai luminoasa în cel mai scurt timp. Adăugarea de hidratare în rutina de ingrijire a pielii de zi cu zi, precum și respectarea anumitor reguli si utilizarea de practici naturale ne pot ajuta sa avem in ten mai luminos si mai sanatos fara prea mult efort. Să exploram aceste optiuni în detaliu.

Remedii naturiste pentru hidratarea pielii – hidratare din interior

E un sfat uimitor de simplu, dar de cele mai multe neglijat complet: consumul de 8 pahare de apa pura in fiecare zi! Înainte de a nu lua în considerare acest lucru ca pe un sfat inutil, trebuie sa luam in considerare faptul că cele mai multe modele de top folosesc acest “truc” pentru o piele frumoasa. Daca nu bem suficienta apa, putem spune la revedere pielii stralucitoare. Intregul corp va fi lipsit de umiditatea necesara, și acesta lucru se va refleta în pielea noastra prin uscare, iritare si descuamare. Este foarte important sa ne hidratam de la interior spre exterior.

Următorul lucru pe care ar trebui sa il luam considerare este aerul care ne inconjoara. În cazul în care aerul este uscat, acesta poate trage umezeala de pe piele. In acest caz putem folosi un umidificator pentru a contracara aerul uscat. Dacă locuim într-un climat arid sau suntem frecvent expuse la un mediu cu aer uscat, cum ar fi zborurile frecvente cu avionul sau un mediu de birou uscat, atunci ar trebui sa luam in considerare stropirea pielii cu apă curată pură pentru a o rehidrata pe tot parcursul zilei. Folosirea unei creme hidratante de calitate este, de asemenea, extrem de importanta, pentru avem nevoie sa ne mentinem umiditatea în piele pe parcusulr unei zile intregi, fara ca aceasta sa se evapore pur și simplu în aerul uscat. Alte sfaturi bune pentru hidratarea pielii includ limitarea băilor și dușurilor calde, deoarece duc la uscarea pielii. De asemenea, de îndată ce ieșim din duș sau cadă, putem aplica o crema hidratanta sau un ulei de corp pentru a oferi hidratare în timp ce pielea este inca umeda.

Continuând cu conceptul de îngrijire a pielii – “piele sanatoasa de la interior spre exterior”- ar trebui să adoptam o dieta sanatoasa care include o multime de antioxidanti din fructe si legume proaspete. Acestea sunt cunoscute pentru a preveni oxidarea care descompune si imbatraneste pielea. În plus, conținutul de lichid in fructe si legume este ridicat, astfel încât acest lucru va oferi corpului un plus de umiditate.

Desigur, ca parte a planului de hidratare, este important sa utilizam produse care au fost concepute special pentru hidratarea pielii. Unele ingrediente naturale care susțin hidratarea pielii includ ulei de avocadoulei de maces, ulei de masline, ulei de macadamia și miere. De asemenea exista numeroase produse de îngrijire a pielii cu formule și ingrediente avansate, precum estractul de melc, extractul de caviar, aurul coloidal si extractul de Rosa Mosqueta.

Ar tebui sa luam în considerare, de asemenea, administrarea de suplimente de vitamine și nutrienți, care sunt special concepute pentru o piele mai sanatoasa. S-au realizat progrese științifice și descoperiri majore pentru îngrijirea pielii, inclusiv dezvoltarea de “nutraceutice”. Suplimentele nutraceutice sunt concepute pentru a sprijini obiective specifice de sănătate, cum ar fi o piele mai sanatoasa. International Journal of Cosmetic Science a finalizat un studiu in acest sens și a raportat ca : “suplimentarea pe cale orală ar putea fi de ajutor în îmbunătățirea și prevenirea deshidratarii pielii”. Rezultatele evaluării clinice a arătat cât tratamentul a fost eficace în “îmbunătățirea hidratarii pielii, in netezirea pielii si in reducerea rugozitatii și adâncimilor tenului.” Procentul de îmbunătățire a hidratariiea pielii în acest studiu a depășit 25%. În concluzie, o combinatie de tratamente, folosind atât suplimente orale, cat si creme pentru îngrijirea pielii, este mai eficienta pentru hidratarea pielii in ansamblu.

Crema de fata hidratanta cu ulei de macese

Centrul Medical Sanatatea