Tusea este un reflex de protectie, o încercare de a expulza secretiile, mucusul, particulele străine, și alte materiale străine din tractul respirator. Agenții antitusivi, antihistaminicele, calmantele, etc nu ar trebui să suprime o tuse, deoarece ar insemna sa reprime eliminarea naturală a acestor produse. Tuse, în sine, este doar un simptom si poate avea mai multe cauze, cum ar fi răcelile, gripa și bronșita sau mai multe alte plângeri grave. O tuse poate fi un semn al unei boli cronice grave si TB, o afectiune prea prezenta în toată lumea. Toate aceste cazuri ar trebui să fie analizate de către experți și pacientul ar trebui să fie evaluat si tratat în mod corespunzător.

Tuse persistentă este răspunsul organismului la prezenta de flegmă în organele superioare ale sistemului respirator și necesitatea de a-l expulza. Culoarea flegmei poate spune medicul cauza posibila care sta la baza starii de tuse. De exemplu, un mucus galben-verde ar putea fi un semn de inflamatie a bronhiilor sau plamanilor, în timp ce un mucus de culaorea negra ar putea semnala o poluare semnificativă a mediului sau un mediu de lucru periculos. Mucusul maro ar putea indica o perioada de ani de fumat, în timp ce flegma sângeroasa este un simptom periculos de tuberculoză sau alte posibile conditii care pun viața în pericol.

Flegma se formează în organism pentru a ajuta la ungerea si captusirea căilor respiratorii superioare și neutralizarea invadatorilor virali sau bacterieni, sau alte tipuri de substante iritante. Flegma abundenta provoacă congestia căilor respiratorii superioare și creează mediul ideal pentru dezvoltarea de bacterii si producerea de inflamație a bronhiilor, plamanilor si a sinusurilor.

Remedii naturiste pentru raceala si tuse

Există foarte multe motive pentru raceala si tuse. Consumul de alimente reci, băuturi reci și chestii prăjite provoacă tuse. Modificările sezoniere sunt, de asemenea, unul dintre motivele pentru tuse. Digestia necorespunzatoare a produselor alimentare se transformă într-o toxina mucoasa, iar aceasta circula prin corp și ajunge la sistemul respirator, unde provoacă răceli și tuse.

Principalele semne care indica prezența de raceala și tuse sunt strănutu, blocarea cailor nazale, dureri în gât, congestie, dureri de cap, febră scăzută cu dureri de corp, pierderea poftei de mâncare, letargie și insomnie.

Remedii naturiste pentru tuse cu ceapa, struguri si otet:

1. Ceapa este utila în eliminarea flegmei. Se taie o ceapa proaspata în bucăți fine și se extrage sucul din ea. 1 linguriță suc se amesteca cu o lingurita de miere și se păstrează pentru 4 până la 5 ore. Acest amestec se transforma intr- un sirop de tuse excelent și poate fi luat de două ori pe zi.

Se zdrobeste o ceapa de marime medie, se adauga sucul de la 1 lamaie, apoi se adaugă 1 ceașcă de apă clocotită peste ea. O lingurita de miere pot fi adăugate pentru gust. Acest amestec poate fi luat de 2 – 3 ori pe zi, pentru ameliorarea tusei.

2. Struguri acționează ca un expectorant. Strugurii tonifiaza plamani si actioneaza ca un expectorant, oferind ajutor in raceala si tuse in cateva zile. O ceasca de suc de struguri amestecat cu miere oferă o buna ameliorare pentru tuse.

3. Oțetul de cidru de mere este unul dintre cele mai eficiente remedii care ajuta la controlul excesiv de mucus, ajutand la subțierea și expectorarea acestuia. Se adaugă 1 linguriță de oțet de cidru de mere la o ceasca de apa si se bea de cateva ori pe zi pentru a ajuta la eliminarea de mucus din plămâni și gât.

4. Gargara cu apa calda cu sare, dimineața, va ajuta la eliminarea mucusului din gât, și să ofera un efect antiseptic ușor.

5. Inhalatii sunt modalități incredibile de a elimina flegma și a curati fiecare colțișor al plămânilor și bronhiilor. Puneti câteva picături de oricare dintre aceste uleiuri într-un castron mare de apă: pin, eucalipt sau cedru. Se toarnă apă clocotită în bol și se face inhalatie timp de 10-15 de minute pentru a ajuta la expulzarea flegmei.

Tratament naturist expectorant

Despre raceala si tuse