Pentru noi femeile, toate cele care viseaza o piele moale ca cea a bebelusului, în timp record, melcul s-a dovedit a fi un adevarat miracol pentru epiderma. În timp ce unii ii apreciaza pentru gustul lor, aceste moluște au dovedit mai recent ca au numeroase proprietăți cosmetice. Iată cum.
Anterior valorificat doar in farfuriile noastre, melcul și-a găsit acum drumul în cremele de piele. Pentru deliciul epidermei! Încet, dar sigur, acest gasteropod liniștit revoluționează lumea cosmeticelor. Ideea că pielea noastră ar putea primi putere de la această moluscă, nu este deloc ciudata.
Extractul de melc – Secretul frumusetii femeilor Mapuche
Helix aspersa Muller, sau melcul maro de grădină, este un melc modest, care lâncezește în grădinile noastre. Timid si linistit, este binecuvântat cu o abilitate remarcabilă: acesta isi reface părțile deteriorate si distruse de coajă și le regenerează în câteva zile, la fel ca obtinerea unui strat nou de piele!

O adevărată comoară în natură, cu proprietăți multiple valoroase, melcul este un secret antic al frumusetii femeilor Mapuche (trib indigen în Anzii din Chile), care folosesc mucus de melc pentru proprietatile sale de regenerare. Acestea colectează melcii, ii spala și apoi ii aplica în mod direct pe piele. Studiat de o echipa de cercetatori și medici din Chile, mucusul de aspersa Helix poate fi acum găsite printre ingredientele a numeroase creme de infrumusetare si ingrijire a pielii.
Ce ascunde mai exact melcul în coaja sa?
Prima descoperire a acestor proprietăți a fost făcută de către Dr. Fernando Bascunan Ygualt, care a lansat primul produs de ingrijire a pielii cu continut de extract de melc pe piață, botezat Elicina. Fiu al unei familii de fermieri, medicul a observat beneficiile extraordinare ale acestror melci pe pielea lucrătorilor. Deși acestia se taiau adesea in cochiliile de melci, rănile lor se vindecau uimitor de repede.
Deci, ce puteri magice au de fapt melcii? Analizele efectuate de laboratoare pe extractul de melc au arătat că aceast gasteropod mic produce numerosi agenți benefici activi în mucusul lor, un tratament de piele complet naturale
• Alantoina
Această enzimă, care nu este produsă de corpul uman, permite melcului sa-si regenereze carapacea atunci când are fisuri. Cu capacitatea sa de a accelera vindecarea pielii si regenerarea celulelor, alantoina este folosită în medicină pentru a trata ranile si arsurile, și, de asemenea în produsele cosmetice pentru acțiunea sa de înmuiere și anti-acnee (mai mult de 10.000 de brevete menționează acest ingredient). Un adevărat anti-oxidant, incetineste procesul de imbatranire a pielii prin eliminarea radicalilor liberi conținuti în celule.

• Glicoproteinele enzimatice
Aceste proteine au un efect de reparare care încurajează regenerarea pielii animale sau umane. Melcul are capacitatea de a-si regenera coaja și țesutul propriu cu produse de calciu prin dieta sa și acțiunea de proteine enzimatice. Acestea se dovedesc foarte eficiente în tratarea cicatricelor.
•Vitaminele A, C și E
Aceste vitamine au efecte protectoare, hrănitoare și anti-inflamatorii. Cu aceste proprietăți combinate, ele protejează împotriva radicalilor liberi. Vitamina A permite obținerea unui ten bronzat, precum și ofera hidratarii pielii un impuls. Vitamina C protejeaza organismul de infectii virale si bacteriene, încetinește îmbătrânirea pielii, încurajează vindecarea si ajuta pielea sa produca mai mult colagen natural. Vitamina E, un antioxidant valoros, protejează celulele vitale, reduce inflamația și încurajează hidratarea pielii.
• Peptidele antimicrobiene naturale
Eficiente împotriva bacteriilor prezente in diferite infectii dermatologice, aceste substanțe distrug agenții patogeni prezenti pe suprafata pielii si in pori, acționând ca o barieră de protecție.
• Colagenul si elastina
Aliați indispensabili atunci când vine vorba de supletea si elasticitatea pielii, aceste doua elemente permit atenuarea ridurilor, reducerea vergeturilor, reducerea acneei și hiperpigmentarii.
• Enzimele
Bineînțeles ofera exfoliere, eliminand celulele moarte de la suprafata pielii.
Potrivit majoritatii consumatorilor care au încercat tratamente cu extract de melc, acestea fac pielea vizibil mai supla, netezind ridurile în mod semnificativ, eliminand celulele moarte ale pielii, reducand roșeața, acneea si alte iritatii, și acționand eficient asupra vergeturilor. Extractul de melc este Iideal pentru tenul obosit sau afectat de iritatii!

Crema extract de melc – Herbagen